Як розрахувати кількість продуктів на форму?

Припустимо, у рецепті дано діаметр форми – 20 см, а у вас форма 24 см. Значить, вага кожного інгредієнта потрібно помножити на 1,5. Якщо ж у вас, навпаки, форма менше, ніж зазначена в рецепті, всі інгредієнти потрібно розділити на 1,5.

Об `єм круглий форми дорівнює: Площа форми * Висоту форми. Припустимо висота цієї форми = 5 см. Тоді її Об `єм дорівнюватиме = (3,14 * 9 2) * 5 = 1271 мл. А обсяг форми "Серце" дорівнює 1.5 л.

Пропорцію вирахувати досить просто: на одного гостя – 200 г торта. Таким чином, отримуємо, що на 10 людина гостей вам потрібен буде торт вагою 2-2,5 кг, на 20 осіб – 4-5 кг і так далі. Чим більше гостей, тим важче буде торт.

loading
×