Як розрахувати кількість води для супу?
Кухарі рекомендують орієнтуватися на кількість порцій. Як правило, на одну людину варто вливати близько трьох склянок води. Враховуйте, що третина рідини все одно випарується під час приготування. Тому трьох склянок на порцію буде цілком достатньо.24 Dec 2021
У каструлю потрібно додати рівно стільки тарілок рідини, скільки порцій супу планується підготувати. При вивченні цього способу багато господинь може нагадати, що частина води випарується, тому рідини нібито може виявитися недостатньо.
Перед подачею суп найкраще перелити в супницю, накрити кришкою і дати йому настоятися 15-20 хв. За цей час усі інгредієнти рівномірно розподіляться по тарілці, а суп набуде бархатистої консистенції.
Якщо в рідкій страві виявилося занадто багато солі, потрібно додати трохи прісної води. Однак необхідно зберегти баланс рідкого і твердого компонентів у блюді. Тому з готового супу слід «витягти» пару половників бульйону. Далі в каструлю додається аналогічний обсяг нової рідини.