Як розрахувати прибуток у громадському харчуванні?

Як розрахувати рентабельність ресторану? Дотримуйтесь цієї формули: Чистий прибуток = Загальний прибуток – Операційні витрати (інгредієнти + зарплата + оренда + інші витрати) Рентабельність = (Чистий прибуток / Загальний дохід) x 100%

Подивимося на формулу розрахунку:

  1. Маржинальна прибуток = Виторг – Змінні витрати
  2. Валова прибуток = Виторг від продажу – Собівартість
  3. Операційна прибуток = Виторг – (Прямі витрати + Змінні витрати + Постійні витрати)
  4. Операційна прибуток = Маржинальна прибуток – Постійні витрати

Формула розрахунку «Прибуток = Виручка – Витрати» проста і незмінна для будь-якого виду прибутку, Але величина витрат, що змінюється, дає можливість проаналізувати цей показник з різних ракурсів.

Тобто, при формуванні ціни до собівартості страви додали 300% або ще три собівартості зверху. 300% – це середня націнка, Яка вважається нормою в багатьох ресторанах, але так само, як і у випадку з фудкостом, кожен ресторатор цю норму повинен обчислити для себе сам.

loading
×