Як швидко починають працювати дріжджі?

Сухі дріжджі перед використанням замочують на 10-15 хвилин у невеликій частині рідини, що входить до складу тіста, щоб активувати їх. За цей час на поверхні утворюється пінка – це означає, що дріжджі почали працювати, і їх можна використовувати.

Через 5-10 хв. дріжджі повинні заграти, спінитися. Якщо цього не сталося, то застосовувати їх у випічці не варто, так і не вдалося «розбудити». Причини тому можуть бути різними: закінчився термін придатності, порушено умови зберігання, рідина, в якій їх розчинили, була дуже гарячою.

Час поділу дріжджових клітин протягом якого підходить тісто становить 2,5-3 години. Крім того, для цього потрібно створити комфортні умови. Масу слід прибрати у тепле місце з високою вологістю.

Розводити спиртові дріжджі рекомендується у підсолодженій воді з розрахунку 100 грамів дріжджів на 1 л розчину (цукри можна додати 1-2 столові ложки на літр води). Залишають їх до утворення піни на поверхні в середньому на 20-60 хвилин після чого їх можна вносити в сусло.

loading
×