Як швидко посолити пелядь?

Змішайте сіль, цукор та прянощі. Насипте на дно ємності жменю солі. Кожен шматочок риби обваляйте в суміші посолу і покладіть рибу в ємність, попутно утрамбовуючи рибку. Залишки солі всипте поверх риби, закрийте ємність харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 24 години.

Технологія сухого засола – на дно ящичка насипається сіль, після чого можна приступити до укладання риби. Кожну тушку потрібно попередньо натерти сіллю. Кожен шар рибки посипається сіллю. Після того, як усі рибні тушки були укладені, поверх останнього шару потрібно насипати ще 1 см солі.

У Пелядь ніжне м'ясо, а якщо його присолити можна їсти сирим, тому місцеві жителі і прозвали його ласкаво – Сирок. У цій рибці кісток зовсім небагато, незважаючи на те, що вона відносяться до озерно-річкових.

loading
×