Як швидко промити рис для плову?

Потрібно замочувати, але правильно Рис для плову треба замочити без попереднього ретельного промивання. Витримують крупу у воді від 1,5 до 4 годин. При цьому воду потрібно добре посолити. Секрет у тому, що вода для замочування має бути неодмінно гарячою, близько 60 градусів. May 15, 2022

Промивати крупу рекомендують так: викласти в окремий широкий посуд, залити водою, а потім акуратно піднімати Мал з дна руками. Можливо, рідину доведеться двічі чи тричі змінити. Мал вважається промитим лише в тому випадку, якщо вода після промивання залишиться прозорою.

Висновок перший, що лежить на поверхні – слід замочувати Мал за температури води 60С. Другий – у окропі краще не замочувати. Але при цьому я маю сказати, що якщо замочувати Мал в холодній воді, але більш тривалий час, результат буде майже таким же хорошим, як при замочуванні в гарячій воді.

Отже, перед варінням Мал необхідно ретельно промити холодною проточною водою, доки вода не стане прозорою. Промийте Мал приблизно п'ять разів, щоб позбутися крохмалю. Будьте уважні: Мал для суші або різотто промивати не потрібно, Після варіння він має стати клейким!

loading
×