Як швидко протерти калину?

Каліну потрібно добре промити, відокремити від гілочок і перебрати, видаляючи зіпсовані ягідки. Чисту ягоду викладіть на друшляк або сито і протирайте дерев'яною ложкою чи скористайтеся блендером, який не дробить кісточки і перетворює калину у пюре. У ситі у вас повинні залишитися тільки кісточки та шкірки.

Тому, щоб зберегти цей вітамін максимально, калину найкраще заморожувати і потім використовувати у вигляді чаїв (розтерти ягоду та залити окропом, дати їй настоятися 15-20 хвилин)", – порадила Кіхтєва.

Завдяки дбайливій технології віджиму, сік калини, пройшовши через соковитискач, Збереже досить багато вітамінів та мікроелементів. Якщо ж віджати калину через соковитискач відцентрову, то напій сильно нагріється, втратить однорідну текстуру.

loading
×