Як швидко псується краб?
2-3 місяці достатньо, щоб краб повністю втратив колишній смак та соковитість. – якщо краб розморожений, то не заморожуйте його знову. – при кімнатній температурі термін зберігання краба трохи більше 6 годин.
Краб однозначно зіпсований. Аміаком не повинно пахнути ні за яких умов. А смак у нього приблизно як у креветок, тільки більш насичений. Коли банку відкриваєш із м'ясом краба у своєму соку-сильний запах, але не неприємний і не аміак.
Рідина має бути прозорою, а караб не повинен пахнути нічим. Поява запаху, навіть слабкого, штовхає вас на сумнівний шлях, що веде до промивання шлунка.
Якщо помістити краба у холодильник, то максимальний термін зберігання буде 2 доби. За наявності запаху від краба його вже не можна їсти. Це загрожує небезпекою людського життя. Якщо під час готування використовувався живий краб, Тоді його можна заморозити.