Як швидко сушити чорнослив у духовці?

Перші 3-4 години сливи сушать при температурі 45-50 °, вже на цьому етапі їх шкірка зморщується. Потім підвищують температуру до 75-80°. Щоб отримати якісний чорнослив, рекомендується двічі-тричі в процесі сушіння робити перерви на 4-5 годин, охолоджуючи плоди. Інакше при швидкому нагріванні їх почне витікати сік.

Важлива умова: якщо плануєте сушити в духовці половинки слив, їх потрібно класти на грати або деко шкіркою вниз. Скільки піде часу. Менше доби сушити сливи в духовці потрібно за низьких температур: спочатку 5 годин при 50℃, потім 6 годин при 70℃ і далі приблизно годину при 75℃ до повної готовності.

Сушіння чорносливу

  1. Етап 1. Розкладіть сливи на деку і відправте в розігріту до 50 градусів духовку на 3-4 години.
  2. Етап 2. Доставте сливи, перемішайте та охолодіть. …
  3. Етап 3. Знову перемішайте і остудіть, сушіть на листі вже при 90 градусах, поставивши останній раз в духовку, на 4:00.

12 Sept 2018

Спосіб приготування

  1. Сливу миємо, обсушуємо, виймаємо кісточки.
  2. У форму кладемо паперовий рушник. На нього розкладаємо половинки слив.
  3. Зверху прикриваємо іншим паперовим рушником. …
  4. Ставимо в мікрохвильовку ще на 3хвилини.
  5. Перемикаємо мікрохвильовку на повну потужність на 1хвилину.
  6. Готово.
loading
×