Як швидко топити піч?
Для розпалювання підійдуть сухі залишки від рубання дров та роботи з деревом: тріска, стружка, береста та дрібне хмиз. Тріску можна стругати ножем від невеликих сухих полін. Розпалювання укладають на зім'яту газету, додають зверху кілька великих полін так, щоб топка заповнилася на третину висоти, і підпалюють.
У печах тривалого горіння можна довести процес до стану повільного тління, який триватиме до 8 годин. Якщо проводиться топка печі, Не оснащеною системою тривалого горіння, то однієї закладки дров вистачає на 1,5 – 2,5 години.
У хід ідуть сирі дрова Добре б кілька таких вологих полін розколоти на дрібніші частини і розкласти їх навколо вогнища. Під впливом тепла з них почне виділятися дим, і незабаром ви отримаєте дрова, якими можна ефективно топити пекти. Підкладайте їх у вогнище. Але не забудьте, це потрібно робити поступово.
Готую дрова перед розпалюванням. Перед топкою за півгодини – годину закладаю дрова в топку, щоб вони нагрілися, і потім уже розпалюю. Роблю це для того, щоб топка максимально швидко нагрілася до температури понад 600 градусів. Тільки у цьому випадку відбувається повне згоряння дров.