Як швидко висушити Калину?

Перебрати ягоди, видалити гілочки, пом'яті та пошкоджені ягоди. Розкласти ягоди калини в один шар на листі, викладеному пергаментним папером. Сушити в духовці при 60-80 ° С і злегка прочинених дверцятах духовки. На сушіння калини в духовці піде приблизно 8 годин.

Сушать калину різними способами: підвішуючи в пучках на повітрі під навісами, на горищах, і навіть у печах за нормальної температури 60—80C. При сушінні у печі треба стежити, щоб сировина не підгоріла. Висушені плоди відокремлюють від плодоніжок і гілочок, видаляючи недозрілі, запліснівлі та пошкоджені ягоди.

Тому, щоб зберегти цей вітамін максимально, калину найкраще заморожувати і потім використовувати у вигляді чаїв (розтерти ягоду та залити окропом, дати їй настоятися 15-20 хвилин)", – порадила Кіхтєва.

У середній смузі Росії та на північному заході калину можна починати збирати наприкінці вересня, а за бажання період заготівлі можна розтягнути навіть остаточно листопада. На Уралі та в Сибіру час збору корисної ягоди настає лише наприкінці осені, а найкращим часом для заготівлі. калини вважаються перші числа грудня.

loading
×