Як швидко висушити насіння гарбуза?

Сушіння в духовці Попередньо підсушене насіння викладається тонким шаром на деко і поміщається в духовку на 200 ° С. Через п'ять хвилин слід дістати деко і перемішати гарбузове насіння, потім знову відправити його в духовку ще на 5 хвилин. Потім лист виймається і залишається до повного охолодження.

Час сушіння варіюється в залежності від розміру насіння, але середнє – 1 – 1,5 години. Експрес-метод сушіння в духовці займає лише 20 хвилин. Насіння при цьому піддаються впливу підвищеної до 180 градусів температури.

На відкритому свіжому повітрі насіння висохнуть за три чи чотири години. А ось, якщо ви вибрали метод сушіння в духовій або мікрохвильовій печі, то викладіть насіння на лист попередньо прогрітої духовки до 180 градусів, рівним шаром, і сушіть приблизно 20-25 хвилин.

Далі насіння треба звільнити від м'якоті, промити під проточною водою і дати підсохнути 2-3 години, для цього краще скласти їх у друшляк (велике сито) і викласти тонким шаром на серветку або тканину. Сушити насіння можна в духовці, мікрохвильовій печі, аерогрилі, електросушарці або на відкритому повітрі.

loading
×