Як швидко зацукровується мед із соняшнику?

Наприклад, мед із пилку соняшнику набуває кристалічної структури вчасно від 2 тижнів до 1 місяця після відкачування, А акацієвий залишається рідким протягом 2 років. Нектар, запечатаний бджолами у віск, у середньому не зацукрується до року.

Відомо що соняшниковий мед кристалізується достатньо швидко і темніє. Він товщає через три тижні, але найчастіше його консистенція змінюється вже через 14-16 днів після збирання врожаю. У стільниках кристалізація відбувається пізніше.

Від медоносу насамперед залежить співвідношення глюкози та фруктози. Тому чисто фруктозний мед, Такий як акацієвий, може не "встати" приблизно ніколи. А от мед з соняшнику застигає прямо на очах, вже за тиждень може застигнути. Мед з ріпаку іноді кристалізується прямо в стільниках.

До швидко кристалізуються сорти натурального меду відносяться: ріпаковий, соняшниковий, коріандровий, гречаний, плющовий. З поліфлерних сортів – це луговий мед та різні поєднання перерахованих монофлерних медів. Час кристалізації, за інших рівних та допустимих умов зберігання, становить до двох місяців.

loading
×