Як швидко зняти плівку з яловичої печінки?
Якщо печінка свіжа, то можна опустити її в ємність із гарячою водою на 20-30 секунд або просто ошпарити її окропом. Потім перекласти шматок на обробну дошку, надрізати з одного боку невелику ділянку плівки. Після цього акуратно великим пальцем відокремити плівку з печінки.
Перед роботою печінка слід обмити, очистити від жовчних проток і плівки. Якщо плівку не видалити, то під час смаження печінка через це стане жорсткою.
Якщо не виявилося молока під рукою можна використовувати харчову соду. Необхідно присипати нею кожен шматочок і залишити на 1:00. Після цього потрібно промити її у холодній проточній воді.
Як очистити печінка Перед приготуванням яловичою та свинячу печінка потрібно обов'язково очищати. Видаліть всі судини, жили і зніміть плівку, підчепивши її кінчиком ножа і злегка потягнувши пальцями без різких рухів. Якщо ви все зробили правильно, плівка знімається легко та швидко, без розривів.