Як швидко зварити буряк лайфхак?

Закип'ятіть воду на середньому вогні, а потім зменшіть його і накрийте кришкою. Готуйте 2:00. Є простий лайфхак, який допоможе зберегти яскравий колір овочів у процесі варіння: додайте лимонний сік у співвідношенні 1/2 чайної ложки на 1 літр води. Перевірити готовність буряка дуже просто.

Щоб буряк зварився швидше, потрібно протримати її на плиті трохи більше години, а після злити киплячу воду і відразу залити буряк холодною водою, з-під крана. Через десять хвилин воду можна зливати.

Якщо хочете ще швидше зварити буряк, поставте її на великий вогонь, не зменшуючи та не накриваючи каструлю кришкою. (Щоправда, від вітаміну С у цьому випадку нічого не залишиться). Але тоді води має бути багато, вона повинна покривати коренеплоди сантиметрів на 8 вище, інакше википіть раніше, ніж овочі зваряться.

Потрібно варити буряк у киплячій воді 30 хвилин, а потім злити воду і поставити її під струмінь холодної води на 15 хвилин (що холодніше, тим краще). Температурний перепад доведе буряк до готовності. А весь процес займе не більше ніж 50 хвилин.

loading
×