Як складається калькуляційна картка?

У калькуляційних картках необхідно заповнити такі реквізити: найменування підприємства комунального харчування, номер картки, найменування страви, номер за Збірником рецептур (або номер СТП), найменування та кількість продуктів, що входять до складу страви за нормами на 100 порцій або на одну страву.

Калькуляція складається на прийняту з урахуванням виробничої специфіки одиницю вимірювання кількості продукції (1метр, 1 штука, 100 штук, якщо виробляються одномоментно). Калькуляційною одиницею може бути одиниця провідного споживчого параметра виробу.

Що таке калькуляційна карта. Це документ для розрахунку собівартості та ціни страви.

Визначається ціна продажу одного страви (кулінарного виробу) шляхом розподілу загальної вартості сировинного набору на 100 порцій (якщо калькулюють 10 кг, то вартість ділять на результат, отриманий так: 10 кг/вага 1 порції).

loading
×