Як скласти індивідуальний раціон харчування?

10 правил збалансованого харчування

  1. Правило 1. Їжте, скільки потрібно І не про голод. …
  2. Правило 2. Харчуйте повноцінно.
  3. Правило 3. Урізноманітнюйте раціон
  4. Правило 4. Дотримуйтесь нормальної ваги.
  5. Правило 5. Їжте частіше.
  6. Правило 6. Їжте неїстівне …
  7. Правило 7. Обмежуйте жирність.
  8. Правило 8. Менше цукру

Основа раціону (близько 2/3) – продукти рослинного походження: овочі, фрукти та зернові. Близько третини раціону повинні становити продукти-джерела білка: м'ясо, риба, птах, бобові. Крім цього, організму щодня необхідно отримувати 2-3 порції молочних продуктів та 2-3 ст.

сніданок 20-25%; обід 30-35%; вечеря 10-15%; інше на перекушування.Розбиваємо раціон по БЖУ:

  1. – білки 30%;
  2. – Жири 30% *;
  3. – Вуглеводи 40%.

Feb 1, 2019

loading
×