Як смачно приготувати зелений маш?

Закип'ятіть у каструлі воду і всипте туди маш. Дочекайтеся повторного закипання. Після цього зробіть вогонь трохи нижче середнього – рідина повинна трохи вирувати. Варіть 30-40 хвилин або до повної готовності.

Все досить просто. Промиваєте маш водою і кидаєте в окріп — на 100 г машини беріть літр води. Коли він стане м'яким, а це станеться приблизно через 45 хвилин, до нього потрібно додати 10 мілілітрів олії – соняшникової, оливкової або будь-якого іншого і таку заправку.

Маш можна, можливо є в оболонці чи очищеним. Найчастіше його готують у вигляді каші чи супу. В Азії користується популярністю салат із паростків цього бобового. А головне — з бобів мунг роблять знамениту фунчозу.Харчова (поживна) цінність на 100 г:

  1. Білки – 23,5 г;
  2. Жири – 2 г;
  3. Вуглеводи – 46 г;
  4. Калорійність – 300 ккал.
loading
×