Як солити м'ясо баранини?

Отже, приступимо:

  1. Застеліть лист фольгою, висипте на неї пів-кілограма солі, зверху покладіть бараню ніжку і добре засипте сіллю. …
  2. Після доби видаліть сіль, що просочилася соком, злегка обтрусіть баранину від залишків. …
  3. Через дві доби повторіть заміну солі та залиште на чотири доби.

Молоде м'ясо достатньо потримати у маринаді 2–4 години. Якщо баранина стара, краще залишити її на всю ніч чи цілу добу. У такому випадку приберіть м'ясо у прохолодне місце. Усі інгредієнти розраховані на 3 кг м'яса.

Достатньо замочити м'ясо в кефірі і витримати його шість-вісім годин. Таким чином, від запаху баранини не залишиться і сліду! До того ж використання кефіру чудово розм'якшує волокна баранини. Це доведеться, до речі, якщо м'ясо не досить свіже та м'яке, соковите.

loading
×