Як солити снеток?

Сіль береться великого помелу, шар солі має бути близько 1 см або трохи більше. Шар риби може бути до 5 см. Таким чином, шар солі компенсуватиме можливе пригорання риби і, в той же час, вбирати вологу. Через 1 або півтори години всю рибу необхідно перемішати разом із сіллю та сушити ще близько 1/1,5 години.

Вживання снетка нормалізує травлення, роботу мозку та нервової системи, допомагає зменшити набряки та запалення, знизити ризик серцево-судинних захворювань та діабету. Цю рибу корисно є разом із кістками для профілактики остеопорозу, зміцнення зубної емалі, швидкого загоєння переломів.

Харчуються дрібними ракоподібними, що становлять планктон. Нерест у різних водоймах з лютого до травня, залежно від термінів льодоходу та прогріву води до необхідної температури (від 4 °C). Нерест відбувається у річках і струмках, що впадають в озеро, а також в озерах поблизу місць впадання річок.

«У корюшки, як у будь-якого живого організму є свої паразити. Вони знаходяться зазвичай у плавальному міхурі. Але жодних паразитарних захворювань, небезпечних для людини, у корюшки ні. Її можна, можливо спокійно вживати в їжу, звісно, ​​в обробленому вигляді.

loading
×