Як спекти коровай?

Отже.

  1. Отже. Робимо солоне тісто (На все у мене пішло 4 склянки борошна та 4 склянки солі). Беремо круглу миску, перевертаємо, змащуємо олією та обтягуємо розкоченим тестом товщиною 1 см.
  2. Можна прикрашати. Прикраси з тіста. Квіти та листочки самоліпні.
  3. Вуаль! Коровай готовий! …
  4. "Прошу до столу!"

Mar 8, 2016

Коровай виносили на рушнику – розшитий рушник. Чим пишніше випечений коровай, Тим щасливішими і багатшими стануть скуштували його молодята. Коровай був багатошаровим і ділив його хрещений батько нареченого чи нареченої.

Далі починався поділ весільного короваю. Командував цим процесом дружка нареченого (свідок). Насамперед він наділяв центральною частиною короваю молодих, потім наставала черга батьків, далі найближчих родичів. Низ короваю призначався музикантам (у ньому запікалися їм монети).

loading
×