Як стерилізувати готову тушонку?

Як правильно стерилізувати банки з тушонкою Герметично закупорені банки з домашніми консервами нам необхідно помістити в ємність, що підходить за розміром. Потім ми заливаємо їх водою та стерилізуємо при температурі не менше 100°С.Nov 29, 2558 BE

Закатайте банки. Зверніть увагу, підійду як звичайні жерсть-кришки, так і твіст. Встановіть банки з майбутньою тушонкою в автоклав та стерилізуйте протягом 25-30 хвилин. Після закінчення цього часу дістаньте банки, переверніть їх кришкою вниз і залиште в такому положенні на 12 годин.

Стерилізувати їх не треба, достатньо теплової обробки при приготуванні. Залізні кришки, якими закочуватимемо банки також стерилізувати не треба. На дно банок укладаємо по 1-2 лаврові листи, запашний перець, потім укладаємо м'ясо.

7 годин Додати воду, закрити каструлю кришкою, варити тушонку близько 7 годин. Періодично потрібно перемішувати страву, щоб спеції рівномірно розподілилися, а сама тушонка приготувалася з усіх боків. Насамкінець розкласти м'ясо по банках і закатати.

loading
×