Як сушити гриби маслюка в сушарці?
Краще вибирати електросушарку з вентилятором та термостатом, що сушить при температурі 45-50 градусів. Викладаємо шматочки продукту на решітку електросушарки. Сушим гриби до готовності. Готовий продукт має бути щільним та сухим.Muh. 8, 1437 AH
Спочатку маслюки потрібно підв'язати пару годин при температурі 50 градусів. Після цього температуру підвищують до 70 градусів. За підвищеної температури гриби сушать 30 – 50 хвилин. На заключному етапі температуру знову знижують до 50 градусів і досушують до готовності.
Запустіть прилад та періодично перевіряйте готовність грибів. Сушіння грибів займає приблизно від 6 до 10 годин залежно від виду грибів, нарізки та налаштувань дегідратора.
Висушені маслюки багато хто вживає як грибні грінки або сухарики, їх можна, можливо покришити в щойно приготовлену курячу локшину, яка набуде надзвичайно приємного грибного аромату і смаку. Кладають сушені маслюки у салати. Неймовірно смачними вони будуть у грибному супі, борщах.