Як температура впливає на еспресо?
При підвищенні температури води збільшується екстракція речовин, відповідальних як позитивні, і негативні дескриптори. Баланс ароматичних сполук також змінюється. Свіжий та фруктовий аромат чашки забезпечують кетони та альдегіди☕️. Їх концентрація вище в еспресоприготованому при 92°C.
Вплив високої температури на смак еспресо Температура води впливає на екстракцію сполук, а вони, у свою чергу, помітно позначаються на смак та аромат еспресо. При підвищенні температури води з 70 до 94°C кава може набувати гірких та димних нот. Це відбувається через посилену екстракцію фенольних сполук.
95°C Багаторічний досвід говорить нам про те, що більшість віддають перевагу еспресоприготований при температурі 85-95°C. Для зерна світлої обсмажування цей діапазон вже становить 90-95 °C.