19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Як убивають корів на м'ясокомбінаті?
Виробничі процеси на скотобійнях включають забій худоби і різні наступні операції, від очищення та упаковки продукції до обробки субпродуктів (переробки нехарчових частин туш в комерційну продукцію, таку як протеїн, що використовується для виготовлення кормів для тварин).
Процес забою ВРХ на м'ясо складається з низки етапів:
- Передзабійний утримання та підганяння тварини
- Оглушення тварини
- Знекровлення туші
- Забілівка туші та знімання шкіри
- Нутрування туші
- Розпил на напівтуші та зачистка туші
- Класифікація та зважування
- Охолодження
доцільно забивати після відгодівлі чи нагулу, віком 11/2—2 років. Племінних тварин використовують для відтворення стада 5-10 років. Зростання тварин триває до 5 років, у деяких пізньостиглих порід до 6-7 років. Статева зрілість настає у телиць у 7-9 міс, у бугаїв у 6-8 міс.