Як убивають корів на м'ясокомбінаті?

Виробничі процеси на скотобійнях включають забій худоби і різні наступні операції, від очищення та упаковки продукції до обробки субпродуктів (переробки нехарчових частин туш в комерційну продукцію, таку як протеїн, що використовується для виготовлення кормів для тварин).

Процес забою ВРХ на м'ясо складається з низки етапів:

  1. Передзабійний утримання та підганяння тварини
  2. Оглушення тварини
  3. Знекровлення туші
  4. Забілівка туші та знімання шкіри
  5. Нутрування туші
  6. Розпил на напівтуші та зачистка туші
  7. Класифікація та зважування
  8. Охолодження

доцільно забивати після відгодівлі чи нагулу, віком 11/2—2 років. Племінних тварин використовують для відтворення стада 5-10 років. Зростання тварин триває до 5 років, у деяких пізньостиглих порід до 6-7 років. Статева зрілість настає у телиць у 7-9 міс, у бугаїв у 6-8 міс.

loading
×