Як варити гречку у гарячій воді?

Як варити гречку в каструлі Викладіть крупу в каструлю з товстим дном і залийте водою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15-20 хвилин. Багато хто закидає гречку у вже киплячу воду. У такому разі час приготування не змінюється, але зменшувати вогонь треба відразу після додавання крупи. Oct 18, 2020

Досвідчені господині радять додавати крупу в воду тільки після того, як рідина закипить. Справа в тому, що у випадку, якщо додати зерна гречки в холодну воду, Це негативно вплине на розсипчастість, а ядра тільки розкиснуть. Станеться це навіть у тому випадку, якщо гречку попередньо замочували.

Залити гречану крупу холодною водою та поставити на сильний вогонь. Вода обов'язково має бути бутильованою або очищеною за допомогою фільтра. Якщо немає можливості використовувати очищену водуто взяти кип'ячену. Як тільки вода закипить, додати дрібну сіль із розрахунку ½ год.

Закип'ятіть воду в чайнику та залийте її в ємність. Ретельно перемішайте, щоб крупа з дна ємності теж огорнулася окропом. Накрийте тарілкою зверху і залиште щонайменше 2 години набухання. Через вказаний час гречка набухне, вбере в себе практично всю рідину.

loading
×