Як варити гриби лисички на зиму?

для супу – 15-20 хвилин; перед маринуванням – 20-25 хвилин; перед заморожуванням – 15-20 хвилин; перед жаркою – 5-10 хвилин (хоча лисички відварюють рідко).

Поставте її на вогонь та доведіть до кипіння на сильному вогні. Не забудьте зняти шумівкою піну, що утворилася, і посолити. Не варто варити гриби надто довго, 20 хвилин цілком вистачить. Після того, як ви відкинете лисички на друшлаг їх потрібно промити під струменем води і знову просушити на рушник.

Для початку варто врахувати, що варять лисички перед спекотною для того, щоб позбавитися присмаку гіркоти, який вони іноді після себе залишають. Від варіння лисичок можна відмовитися, якщо ви впевнені у походження грибів. Тобто вони росли у лісі, не біля проїжджої частини, в екологічно чистій зоні.

loading
×