Як варити м'ясо?

Пом'якшити дуже жорстку свинину чи яловичину допоможе і сода – кухарі радять посипати нею сире м'ясо, Залишити на 15 хвилин і обов'язково змити проточною водою. Інший варіант – посипати содою і збризкати лимонним соком кожен шматочок м'яса, а потім відразу обсмажити по кілька хвилин з кожного боку.

Заморожене, старе, великі шматки готується довше. Невеликі шматочки молодого м'яса будуть готові за півгодини, великий шматок м'яса варимо близько години. Більш жорстке м'ясо «дорослої» тварини та великі шматки будуть готові приблизно за 1,5 години. При відварюванні баранини потрібно регулярно знімати пінку з бульйону.

Великий шматок варіть 2:00 або довше. Невеликі приготуються за 1-1,5 години. Слідкуйте, щоб вода не википала, і підливайте її за потреби. Готову яловичину залиште на 20-30 хвилин у бульйоні, перш ніж діставати.

loading
×