Як вибрати дерев'яну дошку?

Стандартний розмір дошки для нарізки риби та м'яса — 40×30 см, для рубання м'яса та риби можна взяти і більше — 50×35 см. Для нарізки та шаткування овочів підійде дошка 35×25 см, а для виконання дрібних завдань, наприклад, нарізки зелені чи лимона, цілком вистачить дошки розміром 20×15 см.Apr 29, 2021

Найкращі сучасні матеріали для обробних дощок – Бамбук і каучукове дерево гевею. Такі дошки дуже практичні, оскільки не вбирають запахи їжі, не деформуються від води та перепадів температур, на них не утворюються подряпини та тріщини.

Протягом багатьох десятиліть кухарям рекомендували використовувати пластикові, а не дерев'яні обробні. дошки для безпеки харчових продуктів. Було побоювання, що хвороботворні бактерії, наприклад, Salmonella, всмоктуватимуться в обробну. дошку а потім заражати інші продукти.

Найчастіше зустрічаються обробні дошки зі скла або кераміки, з дерева та із пластику. Скляні та керамічні дошки красиві та недорогі, не дряпаються ножем, легко миються.

loading
×