Як вибрати коло для заточування ножів?

Заточні кола мають різне зерно, 8Н, 12Н, 16Н, 25Н, 40Н. Чим більша цифра, тим більше зерно і грубіше обробка. Наприклад, вам потрібно ув'язнити кухонний ніж: для цього можна взяти коло середньої зернистості – 16Н, або навіть дрібної – 8Н. Якщо потрібно грубо та швидко обробити заготівлю, підійде зерно 40Н.

Електрокорунд – основа білих наждачних кіл Він відмінно підійде для заточування ножиць, ножів, сокир, обробки куточків, загалом і в цілому – ідеальне рішення, якщо йдеться про нетверді метали.

Зверніть увагу на діаметр робочої зони інструменту та шліфувального диска. Якщо диск буде менше, ніж діаметр інструменту, то можливе пошкодження інструменту про оброблювану поверхню. Розміри варіюються від 80 до 500 мм. Вважаються стандартними розмірами 115, 125, 150, 180 та 230 мм.

У ній зернистість позначається літерою F із числом. Чим вище числове значення, тим дрібніші абразивні частки. Наприклад, маркування F70 означає, що розмір зерен становить 200 – 250 мкм, а F40 говорить про те, що розмір дорівнює 400 – 500 мкм.

loading
×