Як відрізнити гарну горілку від поганої?

Перевіряємо горілку Налийте горілку в ложку, підігрійте трохи на вогні, а потім підпаліть. Горілка 40 градусів горить синім слабким вогнем. Потім понюхайте рідину: якщо ви відчуваєте неприємний запах, різкий, неприємний, то сивушні спирти тут явно має місце. Збовтайте горілку, перевернувши її догори дном.

Перевірка не триватиме багато часу. Достатньо перевернути пляшку вгору дном оцінити її прозорість, подивившись через рідину світ. Якщо ви помітите якісь дрібні частинки, сторонні вкраплення або різноколірні переливи, це означає, що спирт напою погано очищений.

Горілка не спалахує швидко, тому чекати вогню не варто: вона буде горіти рівним синім полум'ям, не дуже інтенсивним (це залежить від кількості спирту в горілці).

Горілки повинні мати м'який, властивий горілці смак і характерний горілчаний аромат, горілки особливі – підкреслено специфічний аромат та (або) смак. Відповідно до вимог ГОСТ 12712-2013 та випереджальних вимог стандарту Роскачества, дегустаційна оцінка у горілки має бути не менше 9,4 бала.

loading
×