Як відрізнити м'ясо кролика від зайця?

М'ясо зайця специфічне на смак та запах, жиру в ньому практично немає. Готувати м'ясо кролика швидше та легше, ніж зайчатину. Цей продукт легко пережувати, добре перетравлюється шлунком і практично повністю засвоюється. На смак кролятина нагадує куряче м'ясо.

Заєць-біляк важить 3-5,5 кг, русак – 4-7 кг, тоді як дикий кролик – 1,6-2,5 кг (хоча домашні важать до 10 кг). Лапи та вуха у кроликів коротше, ніж у зайців. Помітні та відмінності у поведінці: кролики риють нори і тримаються в основному навколо них, а зайці не мають постійних сховищ і кочують великою територією.

Зайчатина – нежирне м'ясотому нерідко його шпигували салом. Смак її схожий на смак кролятини, але м'ясо зайця більш жорстке, ароматне та темне.

Кроличчя м'ясо має білий чи біло-рожевий колір, жир завжди білий, легкоплавкий. Кошатина має червоний відтінок та жовтий тугоплавкий жир. Жир на тушці кролика буде хіба навколо печінки та інших внутрішніх органів. Його прошарок дуже тонкий.

loading
×