Як відрізнити м'ясо кролика від зайця?
М'ясо зайця специфічне на смак та запах, жиру в ньому практично немає. Готувати м'ясо кролика швидше та легше, ніж зайчатину. Цей продукт легко пережувати, добре перетравлюється шлунком і практично повністю засвоюється. На смак кролятина нагадує куряче м'ясо.
Заєць-біляк важить 3-5,5 кг, русак – 4-7 кг, тоді як дикий кролик – 1,6-2,5 кг (хоча домашні важать до 10 кг). Лапи та вуха у кроликів коротше, ніж у зайців. Помітні та відмінності у поведінці: кролики риють нори і тримаються в основному навколо них, а зайці не мають постійних сховищ і кочують великою територією.
Зайчатина – нежирне м'ясотому нерідко його шпигували салом. Смак її схожий на смак кролятини, але м'ясо зайця більш жорстке, ароматне та темне.
Кроличчя м'ясо має білий чи біло-рожевий колір, жир завжди білий, легкоплавкий. Кошатина має червоний відтінок та жовтий тугоплавкий жир. Жир на тушці кролика буде хіба навколо печінки та інших внутрішніх органів. Його прошарок дуже тонкий.