Як відрізнити передню та задню свинячі рульки?

Зорієнтуватися можна так: задня рулька повинна важити не менше півтора кілограма, передня – близько кілограма. До речі, саме передні рульки зазвичай продаються в запаяних пакетах із харчового пластику, таких, які ви кладете в духовку та запікаєте прямо в упаковці.

Для приготування других гарячих страв найчастіше використовується задня рулька як більш м'ясиста, передня зазвичай йде на приготування супів та холодців. М'ясо на рульці має рясні жирові прошарки та покрите товстим шаром жиру, воно дуже ніжне та ароматне, але потребує тривалої термічної обробки.

Рулька має бути досить м'ясистою. Немає необхідності вибирати рульку дуже молодої тварини – чим світліше м'ясо, тим менш наваристим і насиченим вийде бульйон. Як правило, в арсеналі домогосподарки є каструлі середнього розміру, тому ще на ринку попросіть м'ясника розрубати або розпиляти. кермо навпіл.

Деякі господині вимочують м'ясо протягом декількох годин у холодному молоці, щоб рулька була ніжною. Після цього свинячу ніжку можна запекти, хоча багато кухарів спочатку відварюють її протягом години в бульйоні з додаванням коренів та овочів або в пиві, як у Мюнхені.

loading
×