Як відрізнити справжній хліб?

Справжній хліб – це хліб на заквасці. Це борошно, що перебродило, з водою — воно стає екосистемою, в якій живуть у симбіозі молочнокислі бактерії та дикі дріжджові грибки. Дріжджі харчуються цукроми, що містяться в борошні, і виділяють у процесі життєдіяльності газ, що піднімає тісто.

Якісний хліб має правильну форму, кірку без надривів та тріщин, яка щільно прилягає до м'якішу. Сам м'якуш добре пропечений, еластичний, без порожнеч, не кришиться, не липне, рівномірно пористий: при легкому натисканні повинен відновлювати свою форму.

Ознаки якісного хліба та кондитерських виробів Хліб повинен бути добре пропечений, м'якуш – без грудок або порожнин, еластичний і рівномірно пористий. Борошняні вироби не повинні бути дуже крихкими, швидко розсипатися. Якщо в упаковці багато ламаних пряників чи печива, від покупки краще відмовитись.

loading
×