Як відрізнити справжній житній хліб?
Перше і найголовніше: справжній житній хліб завжди має на зрізі сірий колір. Тобто скориночка коричнева, а сам м'якуш сірий. Це його перша відмінність. Якщо житній хліб, який вам пропонують, має на зрізі коричневий колір, значить цього кольору досягли за допомогою солоду.Aug 28, 2020
Житній хліб (чорний хліб) — хліб з житній борошна (обійного, обдирного або сіяного). Поширений на Півночі та середній смузі Росії, Білорусії, Латвії, Литві, Німеччині, Фінляндії, Норвегії, Швеції, Данії, Польщі, Україні, Франції, Чехії.
Багато хто помилково вважає, що чорний хліб – це хліб з житній борошна. Насправді чорний колір хлібу надає червоний ферментований солод. Ця інформація особливо важлива для тих, хто виключив зі свого раціону вироби з пшеничного борошна.
Калорійність – 259 кКал. Склад житнього хліба: жири – 3,30 г, білки – 8,50 г, вуглеводи – 48,30 г, вода – 37,30 г, зола – 2,50 г. склад
Мінерали, зміст | від норми | |
---|---|---|
Магній | 40,0 мг | 10,0% |
Фосфор | 125,0 мг | 17,9% |
Калій | 166,0 мг | 3,5% |
Натрій | 603,0 мг | 46,4% |