Як використати калину для лікування?

Щоб калина принесла більше користі при хворобі, слід включити в раціон її свіжий сік і желе з цукром. Тобто найбільша користь від цієї ягоди спостерігається, якщо вживати свіжі плоди — при гіпертонії, гастриті зі зниженою кислотністю. А перший засіб від застуди – гарячий чай з калиною.

Треба розім'яти стиглі ягоди, достатньо дві великі ложки на склянку води, додати їх в емальований посуд, залити кип'яченою водою, поставити на середній вогонь. Через п'ять хвилин зняти та процідити. Пити чай з каліною краще у теплому вигляді з медом або цукром. Іноді додають лимон.

Восени ж рослина вкрита палаючим листям. Користь калини доведено і в доказовій, і в народній медицині. Вона багата мінералами, антиоксидантами та вітамінами. Регулярне вживання плодів калини знижує ризик розвитку багатьох захворювань, пов'язаних із травною, ендокринною та серцево-судинною системами.

Ягода чудово знімає судоми та допомагає при безсонні. Вона лікує ангіну, гіпертонію, захворювання печінки допомагає при бронхіальній астмі. Що міститься в плодах калини залізо підвищує гемоглобін, нормалізує стан судин, очищає їх від холестерину.

loading
×