Як використати сушені ягоди лимонника?

Рецепти приготування ягід лимонника Приймати по 35-30 крапель перед їжею. Для відвару подрібнені плоди (20 г) треба залити окропом (300-500 мл) та прокип'ятити протягом 20 хвилин. Випивати по столовій ложці 3 десь у день. Щоб зробити порошок, ягоди перемелюють у кавомолці і приймають до їди по півграма.

У кулінарії ягоди лимонника використовуються у приготуванні вин, напоїв, варення, начинок для пиріжків. Плоди лимонника містять багато органічних кислот (лимонну, яблучну, винну), тонізуючі речовини, цукру, барвники. Насіння містить жирне масло.

Зазвичай заварюють 10г листя на 1 л окропу, щоб отримати ароматний напій, який заспокоїть та відновить життєву енергію.

loading
×