Як використати турку вперше?

В одній спочатку просто підігрівається мелений кава В іншій кип'ятиться вода, якою заливають кава у першій турці Після цього першу турку ставлять на вогонь і (як і в класичному рецепті) три рази доводять майже до кипіння. Але є нюанс – на кожній ітерації кавову пінку знімають ложкою і кладуть у чашку.

Щоб зварити смачну каву в турці, ми рекомендуємо співвідношення кави та води 1:10 (на 20 г кави – 200 мл води).

При нагріванні – не можна перемішувати каву! Загальний час приготування кава має бути близько 2-2,5 хв. Відповідно стежимо УВАЖНО! коли піна почне підніматися до краю турки (джезви) – і до МОМЕНТА, коли кава почне закипати – знімаємо турку з вогню.

loading
×