Як використовувати амарант?

Що таке амарант і як його їдять?

  • Пагони та стебла – додають у супи та соуси як зелень або готують разом з іншими овочами.
  • Листя – можна їсти як шпинат.
  • Насіння – їдять сирими або приготовленими, роблять із них борошно та крупу.

Амарант: шкода та протипоказання

  • індивідуальна нестерпність продукту;
  • холецистит;
  • панкреатит;
  • жовчнокам'яна хвороба;
  • гострий період гастриту та виразки шлунка;
  • дитячий вік до 5 років;
  • період грудного вигодовування.

Настоянка із висушеної сировини може використовувати в лікувальних цілях при грипі та застудних захворюваннях. Ванни з додаванням сухого амаранту можуть бути корисними при алергії, ураженнях шкіри. Олією та спеціальними продуктами з його додаванням часто обробляють укуси комах, ранки, опіки.

loading
×