Як використовувати фрукт лайм?
Як і лимон, лайм добре поєднується з м'ясними стравами та забезпечує засвоєння заліза. У салатах лайм особливо смачний у сусідстві з яблуками, грушами, абрикосами, персиками.. Теплова обробка протипоказана для лайма, тому що він втрачає більшу частину вітаміну С.
Соком лайма заправляють салати, супи та гарніри. З нього роблять коктейлі та алкогольні напої, лимонади чи «лаймади». Сік додають у випічку та кондитерські вироби. Популярністю користується страва Центральної та Південної Америки, яка називається севича.
Лайм впливає на роботу печінки таким чином, щоб вона робила більше жовчі. Що, у свою чергу, допомагає травленню. Він також має антибактеріальні властивості і допомагає у виробництві кишкового слизу, який ефективно очищає товсту кишку від відкладень.
Обмежувати споживання лайма треба тим, у кого підвищена кислотність шлунка, оскільки після його вживання може посилюватись виділення шлункового соку. Крім того, варто відмовитися від цього фрукта людям, які страждають на панкреатит, виразкову хворобу, гастрит.