Як використовувати рідкий пектин?
Якщо загусник пектин просто всипати в рідину, його частинки розбухнуть і злипнуться – «комок», що вийшов, буде розчинятися у воді дуже довго або не розчиниться зовсім. Щоб цього уникнути, змішуйте пектин із 2-3 ст. ложками цукру і лише після цього додавайте в блюдо.
Пектін додається в кипляче варення або фруктове пюре, при цьому попередньо необхідно зробити премікс: пектин змішати з невеликою кількістю цукру, щоб у варення він розподілився рівномірно. Це пов'язано з особливостями розчинення пектину.
Норми витрати пектину коливаються від 3,5 г на 1 кілограм фруктів до 15 грамів. Чим більше цукру і менше рідини, тим менше пектину потрібно додавати. Загальне правило: якщо цукор взятий у співвідношенні 1 кілограм фруктів: 500 г цукру, то достатньо 4-5 грамів пектину (1,5-2 год.
Пектін додається в кипляче (або холодне) варення/фруктове пюреПри цьому попередньо його обов'язково потрібно змішати з невеликою кількістю цукру (щоб він розподілився рівномірно у варення). Це пов'язано з особливостями розчинення пектину.