Як використовувати шпинат?

Шпинат їдять у свіжому вигляді, смажать, припускають на пару, гасять. Свіже листя додають у салати, закуски, бутерброди. Шпинат добре поєднується з м'ясом, рибою, яйцями, сиром, беконом, горіхами, полуницею, авокадо, руколою, кунжутом. З нього варять супи, роблять гарніри, начинки для пирогів та піци, смузі та соки.

Листя схоже на щавлеві, трикутно-списоподібні, гладкі або іноді трохи шорсткі яскраво-зеленого кольору, злегка похрустують при натисканні. Смак – Нейтральний, з легкою кислинкою.

Протипоказання Через високий вміст щавлевої кислоти зловживання шпинатом може призводити до сечокам'яної хвороби. Також через високий вміст вітаміну До людей, схильних до тромбозів або проходять лікування препаратами, що знижують згортання крові, краще виключити цей продукт.

loading
×