Як використовувати сухий корінь хрону?

При приготуванні їжі сушений хрін розмочується у воді з лимонним соком, а потім може виступати як інгредієнт різноманітних соусів та приправ. Також можна використовувати сушений хрін і в сухому, не розмоченому вигляді – додавати супи, м'ясні страви, приправи. І незамінний сушений хрін при маринуванні та соленні.

Тертий хрін додають у різні соуси. Сирий корінь іноді додають в овочеві салати та супи, в основному холодні. Щоб пом'якшити гостроту, приправу роблять на сметані, вершках чи йогурті. Є рецепти квасу та алкогольних напоїв з додаванням хрону.

Хрін використовується як загальнозміцнюючий засіб. Він стимулює апетит, нормалізує роботу ШКТ, посилює вироблення шлункового соку, активізує метаболізм. Кошти з хрону використовують для лікування гастриту зі зниженою кислотністю, а також при атонії кишківника.

Сухе листя слід обдати окропом, потім викласти їх на бавовняний рушник або тканину. Через деякий час потрібно зробити з них компрес і прикласти його до тих місць, де є відкладення солей: на шию, спину в районі хребта, на коліно. За кілька годин можна зняти компрес.

loading
×