Як виноград впливає на кров?

За його словами, червоний виноград розріджує кров, знижує запалення, регулює рівень холестерину та знижує артеріальний тиск. Чорний же виноград підвищує здоров'я судин.

З обережністю до винограду необхідно ставитися людям з виразкою та при діареї. У ягодах також багато цукру, тому іноді протипоказання отримують люди із цукровим діабетом. Плоди також мають протипоказання при гіпертонії, цирозі печінки, коліті та вагітності.

Крім цього, у всіх сортах винограду є процеанідоли, ресвератрол та кахетини, які знижують в'язкість крові. Приємний бонус – у винограді майже також багато калію, як і в бананах, що робить його дуже корисним для серцево-судинної системи та, зокрема, зміцнює серцевий м'яз.

loading
×