Як виправити неправильне солоне сало?

Якщо шматок старого солоного сала завітрився, підсох і пожовтів – його вид і смак можна відновити так: Якщо він великий його краще нарізати приблизно 5*10. Залити молоком і поставити на маленький вогонь або в мікрохвильову піч хвилин на 20. Вийняти і остудити.

Дуже часто сало виходить «гумовим» і зовсім не жується. В результаті цей шматочок солоного сала бовтається по холодильнику поки не засохне не постаріє. Виправити ситуацію допоможе шпик із мікрохвильової печі. Сало помити від солі, нашпигувати часником, обваляти з усіх боків сумішшю перців.

Деякі господині відварюють сало в лушпиння цибулі і замочують у підсоленій воді, щоб пом'якшити продукт, але досвід показує, що танути в роті таке сало все одно не буде. Краще з жорсткого сала зробити закуску, ніж намагатися розм'якшити його. Така «замазка» вам сподобається, якщо ви любите гострі страви з часником.

loading
×