Як визначити, чи є в продукті крохмаль?

У воду додаємо настоянку йоду та капаємо на продукт. Якщо продукт посинів, крохмаль у ньому є, якщо не посинів – то ні.

Найбільш крохмалистий овоч – картопля, крохмаль може становити до 25% від загальної маси бульби. Крім картоплі до крохмалистих овочів відносять кукурудзу, моркву, буряк, кабачки, корінь селери, гарбуз, топінамбур, редьку та редис.

За допомогою йоду можна, можливо виявити крохмаль. Якщо йод потрапить на крохмаль він змінить колір, темно жовтий на синій.

Досліджуємо продукти, які щодня вживаємо в їжу цукор, сіль. Йодна пляма не змінила колір, значить у цих продуктах (цукор та сіль) ні крохмалю. Досліджуємо продукти, які використовуємо в їжу щодня – це молочні продукти сметана, кефір, сир, … У натуральних молочних продуктах крохмалю бути не повинно.

loading
×