Як визначити гарне пиво чи ні?

Пиво відмінної якості утворює піну від 4 см, яка триматиметься не менше 4 хвилин. Якщо піна тримається менше або її висота невелика, то значить напій не найкращої якості. Якщо ви подуєте на піну, і вона «загнеться», то пиво гарне, а якщо зникне, то погане.

Як перевірити якість пива

  1. Етикетка (якщо це пляшкове пиво). Вона повинна бути добре продрукована, щільно триматися на пляшці, містити інформацію про марку, виробника, склад і термін придатності пива. …
  2. Піна. Зовнішній вигляд піни має бути ідеальним. …
  3. Запах. Будь-яке пиво повинно мати хмільний запах. …
  4. Смак.

Оцінка пива

  1. Оцінку пива рекомендується починати саме з аромату.
  2. Зовнішній вигляд включає опис кольору, прозорості і піни (її стійкості, кольору і консистенції).
  3. Смак, як правило, виступає у поєднанні з ароматом, хоча, строго кажучи, мова відрізняє лише солодкі, кислі, солоні та гіркі смаки.

1) Фільтроване пиво має бути абсолютно прозорим, без каламуті. 2) Будь-які сторонні запахи, у тому числі медовий, — ознака порушення технології. 3) Смак повинен бути повним, а чи не рідким. 4) У кожному пиві є гіркота, що йде від хмелю.

loading
×