Як визначити готовність виноградного оцту?

Винний оцет дуже популярний у французькій кухні. Його легкий аромат і тонкий смак прикрасять практично будь-яку страву – шашлик та мариновану рибу, страви з курки та таке гарне поєднання, як овочевий салат із сиром та виноградом. З винним оцтом добре поєднуються багато прянощів: перець, гірчиця, майоран.

Щоб не Допустити цього, винзаводи додають у свої напої консерванти, що блокують розвиток оцтових бактерій. Найпопулярнішим консервантом є сульфіти (солі сірчаної кислоти). Сірка у вині запобігає утворенню оцтової кислоти, але при великих концентраціях вона небезпечна для здоров'я.

Відмінність бальзамічного оцту від винного полягає в наступному: перший отримують з виноградного сусла (пресованого соку, настояного на шкірці), увареного до 30% початкового об'єму, а винний оцет – Це продукт подальшого зброджування вина.

loading
×