Як визначити хорошу турку?

«Правильна турка»: форма, об'єм та інше широке дно – потрібно для рівномірного нагрівання рідини та утворення густої пінки, яка зберігає весь смак та аромат кави; вузьке шийка – його діаметр повинен бути меншим за діаметр дна в 3-4 рази. Чим вже шийка, тим більш щільною і високою вийде пінка.

Зверніть увагу на такі параметри:

  1. форма – широке дно, шийка мінімум у 2-3 рази вже дна. …
  2. товщина стінок, якщо обрана мідна джезва – вона має бути не більше 1,5 мм. …
  3. внутрішнє покриття при виборі турки з металу – воно не повинно мати пошкоджень. …
  4. обсяг – проста порада: чим менше, тим краще.

Матеріали Традиційно джезви робили із міді, з товстими стінками. Мідь має дуже високу теплопровідність, поступаючись тільки сріблу. Саме тому найкращим посудом вважається мідна.

Найкраща турка для приготування кави на піску – тонкостінна мідна. Також можна вибрати латунь чи бронзу.

loading
×