Як визначити Нерку?

Нерка розмірами і формою тіла нагадує кету, розрізнити ці види найпростіше за кількістю зябрових тичинок на першій зябрової дузі: у кети їх буває від 18 до 28, а у нерки — завжди більше 30. Стателозрілою стає найчастіше на 5—6 році життя.

Ікринки нерки мають середню величину та характеризується наявністю яскраво червоного відтінку. Якщо ікру нерки засолити, то вона вийде досить смачною, але в ній буде гіркота. Ікринки кижуча мають менші розміри й у сирому вигляді вони відсутні яскраво виражений смак.

Від тихоокеанських лососів – Кети і кижуча – нерка відрізняється формою тіла: у неї вона більш незграбна. Ще одне відмінність – Яскрава срібляста луска і невеликі темні цятки на спинці. У шлюбний період забарвлення риби стає яскраво-червоним, а голова зеленіє. М'ясо нерки – Інтенсивного кармінно-червоного кольору.

Яка нерка на смак Оскільки нерка харчується рачками-каланідами, її м'ясо має характерний смак лососевої риби з легким нот краба.

loading
×